41ha diffuus coaten in 3 dagen

Deze week heeft Loonbedrijf Van Veldhoven uit De Lier in drie dagen tijd het 41 hectare grote kasdek van paprikabedrijf Wijnen Square Crops in Limburg voorzien van een diffuse coating.

Steeds meer paprikatelers investeren juist nu in diffuse coatings die speciaal ontwikkeld zijn voor groentegewassen omdat er in de meeste gevallen GMO-subsidie beschikbaar is, zo laat Van Veldhoven weten. Dit betekent dan ook werk aan de winkel voor de loonbedrijven.

In samenwerking met Royal Brinkman en fabrikant Hermadix Agro was van Veldhoven instaat om de grote klus bij Wijnen Square Crops snel te klaren. "Een dikke week na het geven van de opdracht zit de 41 hectare er heel mooi op", zegt Marcel van Veldhoven. "Het prettige aan de kassen van Wijnen Square Crops is dat er een dubbel serviceplatvorm aanwezig is. Het bedrijf voorziet namelijk zelf in schoonhouden van het kasdek met eigen kasdekreinigers, hierdoor konden wij aan weerskanten gelijk starten met twee krijtmachines. Maar het allerbelangrijkste is dat de klant erg tevreden is over het geleverde werk."